Καλώς ήρθατε στο routestodjango!

Το routes to django παρουσιάζει χρήσιμα πράγματα για το swing. Mαθήματα, tabs, νέα και ότι σχετικό με swing, swing και...swing! Για επικοινωνία στο routestodjango@gmail.com

manouche masters


Αυτός ο θρύλος της manouche κιθάρας έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό χάρη στην ταινία "Latcho Drom" του γνωστού tony gatlif που λέει την πραγματική ιστορία του λαού Rom που μετακινούνται από την Ινδία στις ακτές του Ατλαντικού και της Μεσογείου.
Γεννήθηκε στο Saint-Avold, της Lorraine, στις 29 Μαΐου του 1957. Μεγάλωσε με την παραδοσιακή μουσική μέσα στην οικογένειά του, περιβαλλόμενος από μουσικούς σε όλη τη νεότητα του. Ο Dorado παίρνει την κιθάρα σε ηλικία 7 ετών. Περίπου 15/16 ετών (είμαστε στο 1962 / 1963), οι προτιμήσεις του πηγαίνουν στη μουσική ποπ και ροκ και στους Santana ή ο Jimmy Hendrix ... Αλλά τα γούστα του, επηρεάζονται απο τον πατέρα του και τη μουσική του Μεγάλου Django. Σπουδάζει το ύφος του με κάθε λεπτομέρεια, παίζοντας όλα τα τραγούδια του. Το 1978 δημιουργεί το Dorado Trio» με τους μουσικούς Τζίνο Reinhardt στο κοντραμπάσο και Hono Winterstein στην κιθάρα.
Δυστυχώς, o Dorado έχει πληγεί από ένα μεγάλο τροχαίο ατύχημα στις 23 Φεβρουαρίου, 1988. Θα μείνετε σε ένα βαθύ κώμα για 11 ημέρες. Η καριέρα του θα μπορούσε να σταματήσει εκεί, αλλά
χάρη στην τεράστια θέληση του και σε δύομυσι μήνες φυσιοθεραπείας, θα ξαναφτιάξει το συγκρότημά του και πάλι το 1990. Αυτός ο «νέος» Dorado παίζει τώρα βιολί, καθώς και κιθάρα, και εξασκητε και στα δύο με την ίδια ενέργεια.
Ο Dorado είναι ένας ταλαντούχος κιθαρίστας και βιολονίστας, που εξέπληξε τους πάντες, που είχαν ποτέ την ευκαιρία να τον ακούσουν κατά τη διάρκεια των συναυλιών του ή σε κάποιο jam με την ανεσή του, τη δημιουργικότητα και την δεξιοτεχνία του, αλλά και με την σεμνότητα και την γενναιοδωρία του.

Discography:
- Hommage à la romanes (vinyl) 1983 / Leico Records / LC 7707
- Notre histoire (vinyl) 1986 / Blue Flame / LC 8593
- Gipsy Reunion - with Patrick Saussois and Tchavolo Schmitt Djazz Rec. Dam
- Parisienne - with Stan Laferrière, Gino Reinhardt and Hono Winterstein Djazz Rec. Dam
- Latcho Drom (movie soundtrack) chez La Bande Son/Virgin
- Djieske of Samson Schmitt featuring Dorado Schmitt 2002 / EMD 0201
- Rendez-vous - with Pierre Blanchard on violin (Le Chant du Monde / Harmonia Mundi)
- DORADO SINGS - Dorado Schmitt 5 Tet with Pierre-Alain Goualch on piano, Ludovic Beier on accordion, accordina, Gautier Laurent on double bass and Franck Agulhon on drums (EMD 0501)
ο dorado και ο samson :
les yeus noir:
Lover man